Forside

www.logos-it-sprog.dk

Side 2 link

EuroTalk

Erfaringer med interaktiv sprogindlæring

 

Udtalelser fra Stouby Skole Stouby Skole

Vejlevej 93
7140 Stouby
Tlf. 7589 7511
e-mail: eja@juelsmindekom.dk

Vedr. sprogundervisning:

26. juni 2002

 

Der er p.t. megen snak om sprogundervisningen i vore skoler.

Måske af interesse:
Vore elever og lærere benytter sig af interaktiv sprogindlæring, idet Juelsminde kommune til skolerne har indkøbt sprogprogrammerne: Talk Now – World Talk og Tell me More (Tell me More og franskprogrammer dog kun til overbygningsskolerne) fra firmaet Logos IT, Horsens.
Det gælder for sprogene: engelsk, tysk og fransk.
Desuden er til Modtagerklasserne på Stouby Skole indkøbt ”Lær Dansk-programmer”, hvor eleven selv kan vælge oversættelse og hjælpesprog (tyrkisk, japansk etc.).

Vores erfaring med programmerne er meget positive. Børnene oplever læringen som en leg, de er glade for programmerne, idet de både kan se, lytte og tale. Her er en mulighed for at konkurrere med sig selv på en sjov og lærerig måde! Der kan optjenes points – og evt. udstedes et bevis. Programmet holder styr på hvilke elever, der er kommet hvor langt i opgaverne/udfordringerne og hvordan de har klaret sig.
En god hjælp til lærerne i arbejdet med at differentiere sprogundervisningen.

Jeg har haft en cand. mag i fransk til at afprøve Tell me More, hun var vildt begejstret! En cand. mag i tysk udtalte, at det kunne han godt have brugt under studiet på Universitetet.

Skolen vil med denne henvendelse søge at rette opmærksomheden mod, hvordan vi kan håndtere en meget elevorienteret undervisning i sprog på en givende og spændende måde med en avanceret, computerstøttet undervisning. Mange er ukendt med disse nye muligheder, hvorfor emnet sikkert vil være velegnet for en omtale – måske ved skoleårets start.

Stouby Skole har i 2 år arbejdet med Den internationale Dimension, dette arbejde kører videre i 2002/2003. Skolens leder deltager de kommende 2½ år i et internationalt Skolelederudviklingsprojekt via ACU Vejle Amt.

Venlig hilsen

Ebba Jakobsen - Skoleinspektør.

Stouby Skole modtog i 2002 Cirius’ sprogpris for deres arbejde med den internationale dimension og deres sprogundervisning.

Inga Nielsen, Konsulent for tosprogede, Pædagogisk Center for Udvikling. 3000 Helsingør.

"Vore lærere i opsamlingsklasserne for indvandrere udtrykker begejstring for ”Lær Dansk” Programmerne fra EuroTalkinteractive".

Joan Sørensen, Beredskabscenter, Fyn. DK

"Vores indvandrere elsker disse programmer og alle de guldmedaljer de kan producere.
Det er let at komme i gang og hele processen er meget motiverende".

Læs mere om:

 

Få teksten læst op

 

  Top | Oversigt | Firmaprofil | Kontakt | KA e-Learning Partner | ©2005 - 2008 LOGOS-IT
Lær sprog med Tell me More Lær sprog med EuroTalk Scan din tekst ind i dit dokument med C-Pen